+386 31 343 014

O nas

Podjetje LUKA d.o.o. je bilo bilo ustanovljeno leta 1990, je sodobno tehnološko opremljeno, razvojno naravnano in ekološko usmerjeno podjetje.

Podjetje svojo dejavnost širi tudi s povezovanjem s strateškimi partnerji  predvsem na razvoju in uporabi alternativnih virov energije (sončna, vodna, vetrna, geotermalna energija in uporaba biomase) ter na področju digitalne transformacije.

Prenesti želimo tuja spoznanja slovenskim ekspertom in širši javnosti o načinu reševanja energetske težave na sodoben način ter kako lahko povečamo produktivnost, rast in konkurenčnost s pomočjo digitalne transformacije. Kako lahko že s preprostimi posegi zmanjšamo porabo energije; kako lahko z zelo majhnimi stroški izkoristimo razpoložljivo energijo v svoji okolici, ki je danes sploh ne opazimo, pa naj si bo to sončna energija, vetrna energija, hidroenergija ali toplota Zemlje.

S promocijo in samo dejavnostjo prispevamo k regionalnemu razvoju in prepoznavnosti širše okolice v slovenskem prostoru in izven njega. Cilj gospodarjenja z znanjem v podjetju LUKA d.o.o. ni le pridobivanje novega znanja, temveč nadgradnja obstoječe zakladnice znanja predvsem na področju obnovljivih virov energije, učinkovite rabe energije ter digitalne transformacije. Ustvarjati želimo predvsem svoje lastno in izvirno znanje.

Podjetje izvaja projekte na področju obnovljivih virov energije, učinkovite rabe energije, snovne izrabe odpadkov ter digitalne transformacije.